Sanomalehteä, teippiä, nukkeja ja Voldemort

Tällä kertaa on vuorossa pikanukkeja. Materiaalina on käytetty sanomalehteä, maalarinteippiä, hieman jämäkartonkia, kankaita ja harjanvartta sekä luonnonmateriaaleja.

Malliversiosta tuli aikamoisen paljon Harry Potter-kirjoista tutun pahiksen, Voldemortin näköinen. Hieman kiltimpänä ehkäpä.

Miten tuo on siis tehty? Hyvin yksinkertaista. Aloitetaan ottamalla arkki (1-3 arkkia) sanomalehteä, taitetaan se pitkittäissuunnassa neljäkertaa. Tämä kaistale pyöritetään harjanvarren päähän. Käytetään teippiä kaistaleiden kiinnittämisiin. Huom. Ei teipata kiinni harjanvarteen missään vaiheessa. Jatketaan pari kolme kerrosta samalla tavalla.

Tämän jälkeen jatketaan ns. huputtamalla. Otetaan jälleen sanomalehti arkki (1-3 arkkia) ja taitetaan se puoliksi poikkisuuntaan. Tämän jälkeen arkki laitetaan hupuksi muiden sanomalehtiarkkien päälle. Välillä kiristetään ja kiinnitetään kaulaa teipillä niin, että muodostuu hyvä kaula. Älä kuitenkaan kiristä liikaa. Kankaan on tarkoitus mahtua vielä pään ja varren väliin. Tätä jatketaan kunnes saat haluamasi kokoisen pään.

Tämän jälkeen muotoillaan nenä, ja korvat sekä muut yksityiskohdat sanomalehdestä ja muista materiaaleista mitä löydät.

Tämän jälkeen ota pää pois harjanvarresta. Asettele haluamasi kangas keskeltä harjanvarren päälle. Aseta pää takaisin harjanvarteen. Tässä kohtaa saatat joutua löysäämään kaulaa ja teippaamaan sen uudelleen.

Kädet nukeille tehdään pienemmästä palasta harjanvartta. Kädet tehdään taittelemalla arkki pieneksi ja taittamalla se ns. kahtia harjanvarren ympärille. Voi tehdä myös peukalon nukelle. Kun käsi on valmis kiinnitetään se samalla lailla kuin pää kankaan päihin.

Vihje. Voit myös käyttää päässä lyhyempää palaa harjanvartta, jolloin nukesta tulee notkeampi kun harjan vartta on vain niskan verran ja selkärangan muodostaa käsivarsi. Toki voit myös liisteröidä sanomalehtisuikaleilla tekemäsi pään ja kädet, jolloin nukesta tulee kestävämpi ja sileä pintaisempi. Tässä työssä kuitenkin ajatus oli nimenomaan nopeus ja se, että näkee miten vähillä materiaaleilla saa jo ihmeitä aikaan.

dav

-Jani-

Kommentit