Juhlaa, pätkittäisiä unia ja avokado

Kuten otsikko ehkä antaa ymmärtää, olen rutistanut pitkien iltojen, epätoivon hetkien, ilon hetkien, rakentamise, harjoittelemisen ja runsaan kirjoittamisen jälkeen itselleni tällaisen tutkinnon:

20160219_203659

Nyt on olo onnellinen, kun yksi haave on toteutunut. Valmistumisen jälkeen on saanut tuumia paljon aihetta, että mitä tämän jälkeen. Ammatti-identiteettiä ainakin on saanut päivitellä.

20160219_203834Kerhotkin ovat käynnistyneet tammikuussa ja nyt ollaan menossa jo talvilomalle. Sen jälkeen odotellaan hiljakseen pääsiäistä ja kevättä. Luin, että ensimmäiset haahkat ovat saapuneet jo Suomeen.

Yhtenä teemana kerhoissamme on tänä keväänä kasvu ja siihen liittyy niin lapsen kasvun mittausta kuin viljelemistäkin. Loman jälkeen jokainen pääsee itse kylvämään jotain syötävää ja seuraamaan sen kasvua. Otimme touhuun varaslähdön tänään ja kylvimme lounaani avokadon siemenen multaan. Hyvä on tiistaisen lounaani 🙂 Siementä piti ensin kuivattaa, kuoria ja liottaa. Nuo toimenpiteet toivottavasti nopeuttavat itämistä. Luin, että itäminen saattaa kestää kuukaudesta kahteen. Ehkä huhtikuussa kerhoamme jo koristaa avokado-puu 🙂

Otsikossa mainittiin pätkittäiset unet. Nuo eivät johdu niinkään opiskelusta tai töistä, vaan siitä asiasta, että viime marraskuussa sain kunnian ja ilon päästä isäksi. Mikäli siis blogi takkuaa tavallista enemmän, siinä iloinen syy 🙂

Ensi kertaan jälleen. Muistakaa paaston aikaa vaikka ekopaaston hengessä. Tiesitkö, että tänä vuonna alkaa ilmestyä enenevässä määrin myös muovin keruu pisteitä.

– Jani –

Kommentit