Vanha Simeon musiikin ja räpin siivin

Tällä kertaa matkaamme Jerusalemiin tapaamaan Simeonia kynttilänpäivä teemassa. Tässä hartaudessa on räppi osuuksia missä aina taputetaan osallistujien kanssa taustarytmiä.

Hartaus on koko pituudessa kohtalaisen pitkä (n. 25-30 min), mutta lyhentämällä vaikka  matkakohtaa ottamalla vain toisen lauluista sekä pudottamalla lopputanssin pois, saadaan pituutta karsittua näppärästi.

Tarvikkeet:

  • Simeon, Maria, Joosef ja Jeesus nukke. Voit korvata Marian, Joosefin ja Jeesuksen vaikka Lasten Raamatun kuvalla. Tein näin kerran itse kun en saanut käsiini Simeonin lisäksi muita nukkeja.
  • Jotain temppeliksi. Pilarit tms.

Alkuasetelma: Simeon yhden pöydän päällä temppelin edessä. Maria ja Joosef sekä Jeesus-vauva ovat vielä piilossa. Nasaret on pienen matkan päässä Jerusalemista. Itselläni Jerusalem oli vasemma puolella itseäni ja Nasaret taasen oikealla.

Hartauden kulku:

Tänään kerron teille pienen kertomuksen. Ensin kuitenkin varmistetaan, että voimme lähteä. Näyttäkää missä teidän korvat on. Hyvä. Entä missä on silmät. Hyvä. Entä missä teidän kädet on? Laittakaapa kädet näin kämmenet polville. Osaisitteko vielä taputtaa polviin. Hieno. Nyt olemme valmiita aloittamaan. Tähän seuraavaan räppiin voit tulla mukaan kun siltä tuntuu

Rap:

Kauan kauan sitten Jerusalemissa Jerusalemissa x 3

Asui mies mies, asui mies mies. x 2

Taputus loppuu.

Tuon miehen nimi oli Simeon. Hän oli tavallinen mies. Simeonille kuitenkin tapahtui jotain erikoista. Jumala teki hänelle lupauksen. Jumala lupasi, että Simeon tulisi näkemään uuden kuninkaan.

Simeon uskoi Jumalaan ja päätti odottaa. Hän odotti päivän, odotti viikon, odotti kuukauden ja odotti jopa vuoden.

Taputetaan taas. Voit vaihdella miten taputetaan esim. käsiin, lattiaan…

Rap:

Simeon odotti, päivän sekä viikon x 3

Viikon sekä kuukauden x 2

Taputus loppuu

Voi, että. Niitä vuosia alkoi kertymään. Simeonin hiukset harmaantuivat ja päälaeltakin alkoi hiukset harventua. Simeonista alkoi tulla vanha

Simeon kuitenkin luotti Jumalaan ja odotti. Jätetään Simeon nyt odottamaan Jerusalemiin. Hän kyllä pärjää. Siirrytään me uuteen paikkaan, erääseen kylään. Tuo kylä on niin kaukana Jerusalemista, että matkaa pitää kulkea useampi päivä kuin yksi. Tuon kylän nimi on Nasaret. Siellä asui kaksi meidänkin tuntemaa ihmistä.

Rap:

Nasaretissa asui Maria x 2

ja Joosef ja Joosef

Nostetaan Maria, Joosef ja Jeesus-vauva esille.

Marialle ja Joosefille syntyi jouluna heidän ensimmäinen lapsi. (Näytetään Jeesusta) Tiedättekö mikä oli Hänen nimensä. Jeesushan tuo lapsi oli.

Rap:

Nasaretissa asui Maria x 2

ja Joosef ja Joosef

Nasaretissa asui Maria x 2

ja Jeesus ja Jeesus

Nasaretissa asui koko perhe x 2

ja koko perhe

Heidän maassaan muuten oli sellainen tapa, että kun perheeseen syntyi lapsi. Isä ja äiti lähtevät lapsen kanssa Jerusalemin temppeliin kiittämään Jumalaa. Ja näin Maria ja Joosefkin tekivät. He ottivat mukaan vaatteita, ruokaa ja kaikenlaista muuta mitä matkalla voisi tarvita. (voidaan kysyä myös osallistujilta mitä he ottaisivat pitkälle matkalle mukaan) Koska matka oli pitkä tarvitaan myös tekemistä. Vaikka lauluja ja leikkejä. Lauletaan ja leikitään mekin yksi laulu

Körö körö kirkkoon.

  • Ensin taputtaen
  • Taputtaen alku ja tompsis tomp kohdat tömistetään jaloilla
  • Muuten samalla tavalla edellä, mutta tomp kohdassa hypätään.

Haukottelua

Matkalaisia alkoi väsyttämään. He kävivät nukkumaan. Voidaan tehdä käsistä tyynyt ja ”nukkua”

Kukkokiekuu

Tuli aamu. Matkalaiset venyttelivät ja vetreyttivät lihaksiaan. Voidaan venytellä kädet ylhäällä. Kokeilkaa myös hölskyttää poskia ja äännellä samalla.

Maria ja Joosef sekä Jeesus lapsi jatkoivat matkaa.

Kävelen kävelen – laulu

  • Vastaan voi tulla stop kohtaan vaikka koira ja kissa jolloin äänellään niiden tapaan. Tai vaikka oja minkä yli hypätään. Heinikkokin on toiminut kivasti jolloin tehdään käsillä heinikon kahinaa

Hei Jerusalemin portit näkyvät jo edessä.

Kiihdytetään kävelen kävelen laulua pari säkeistöä.

Nyt päästiin porteille. Ihmisiä oli niin paljon, että on pakko kulkea todella hitaasti

Kävelen kävelen -laulu hitaasti.

Maria ja Joosef pääsivät Jerusalemiin ja menivät temppeliin.

Siirretään Maria, Joosef ja Jeesus Nasaretista temppeliin.

Arvasit varmaan jo kenet he siellä tapasivat, Simeonin. Jumala oli johdattanut Simeonin tuona hetkenä Temppeliin. Hän otti Jeesuksen syliinsä ja kiitti Jumalaa. Hän oli nyt saanut nähdä uuden kuninkaan.

Voitko käsiäsi heiluttaa kun kiität Jumalaa – laulu. Sama kuin: ”Voitko käsiäsi heiluttaa kun sano hei.”

Paikalle tuli myös vanha temppelissä asuva nainen nimeltä Hanna. Hänkin tapasi Jeesuksen. Hanna kiitti Jumalaa ja kertoi jokaiselle temppelissä kävijälle uudesta kuninkaasta jota he olivat odottaneet jo kauan.

Maria ja Joosef hämmästyivät kaikesta. Tuosta hetkestä Jeesus jälleen kasvoi niin kuin tekin. Seuraavan kerran Jeesus kävi Jerusalemissa vasta 12-vuotiaana. Se on kuitenkin jo ihan uusi kertomus.

Vanha Simeon tahtiin piirissä taikka omalla paikallaan missä sattuu olemaan otetaan sivuttaisaskelia edes takaisin. (piirissä voi mennä koko ajan samalle sivulle.) Lupauksen Jumalan -kohdasta lähtien mennään eteen kyyryssä kokoajan nousten ja nostaen käsiä ja taaksepäin sama päinvastoin.

Kommentit