Kinokonsertti kuulumisia

Moikka kaikille ja kyllä, tiedän olleeni taas kauan päivittämättä. Nyt kuitenkin hieman kuulumisia lasten ja lastenmielisten kulttuuripläjäyksestä.

Kävin katsomassa 23.8. Helsingin Musiikkitalolla konsertin missä esitettiin Disneyn Fantasiasta ja Fantasia 2000 :sta otteita ja näytettiin samalla itse animaatiota kun Helsingin kaupunginorkesteri soitti livenä sävellykset.

Lapsia oli paljon yleisössä ja kun konsertti loppui olivat he kaikkein innokkaimpia taputtajia. Muistaakseni kapellimestari kutsuttiin viisi kertaa uudelleen lavalle, voi olla neljäkin, en muista tarkkaan.

Yhdeksi konsertin osaksi oli valittu Fantasia 2000 Pomp and Circumstance. Tuon sävellyksen animaatioksi oli päässyt kertomus Nooasta. En itse muista, milloin olen luullut nähneeni tämän uudemman Fantasian. En kyllä muistanut laisinkaan nähneeni tätä ennen. Yritin vain nauttia esityksestä, mutta niin vain käviä, että aivoni alkoivat miettiä tätä hartauden ja tarinankerron kantilta. Nooan arkkihan on aika hurja kertomus jos sitä aletaan ruotia enemmän. Tässä kuitenkin epäuskoista kansaa kuvasi Aku joka toimi, myös Nooan apurina. Hänen piti mennä Iineksen kanssa arkkiin, mutta he hävittivät toisensa eläinten siirtyessä arkkiin. Käsiteltiin siis teemaa jonkin neutraalin, mutta luonteikkaan hahmon kautta. Jumalaa ei tietenkään varsinaisesti ollut animaatiossa, mutta sittenkin kun tiesi kertomuksen taustan pystyi jotain aistimaan kuitenkin. Hankala kirjoittaa asiasta tähän, mutta katsokaa itse tuo pätkä. Nostan hattua Disneyn käsikirjoittajille ja ideoijille.

Ei minulla varmastikaan muuta ole tähän lisättävää. Kerhot ovat pyörähtämässä pikku hiljaa täysiin voimiin.

Ei muuta. Mahtavaa toisiksi viimeistä virallista kesäpäivää jokaiselle 🙂

– Jani –

Kommentit