Laulava luomishartaus

variksenkukka

Tällä kertaa luomishartaus on hyvin yksinkertainen, mutta samalla yllättävänkin toimiva ollut minun ryhmissä.

Mitä tarvitset?

– Kuului sana valoa -nuotin

– Godly Playn luomislaatat tai muita kuvia tai miksei esineitäkin, joilla havainnollistaa luomisen vaiheet. Esim. taskulamppu, askarreltu kaari, ruskeaa ja sinistä kangasta, minikasvi tai jokin kasvin osa, askarrellut aurinko, kuu ja tähdet, lintulelu, kalalelu/pahviversio, pikkueläimiä mitkä kulkevat neljällä tai useammalla jalalla, peili josta voi katsoa tai mies ja naisnukke, valkoinen pahvi.

– Mahdollisesti säestyssoitin: kitara, ukulele, kantele… ei kannata väheksyä paljasta laulua ja taputuksia tai muita rytmejä eri kehon osilla ja osiin.

– Soittorasia tai vaikka triangeli. Kellopeli on myös ihana. Tärkeä on saada hiljainen ja kaunis ääni.

Kulku:

Alkurutiinit

Kysele mistä kertomus yleensä alkaa. Alkaako se lopusta keskeltä vai alusta?

Ennen kuin aloitetaan, opetellaan Kuului sana valoa -laulu.

Voidaan laulaa vaikka ”Kuului sana, kuului sana huomenta / päivää / iltaa / moikka.”

Kerro, että tämä kertomus alkaa niin alusta ettei ollut vielä yhtään mitään. Voi laittaa vaikka silmät kiinni ja oli niin pimeää.

Yhtäkkiä jostain kuului ääni mikä sanoi valoa. Niin valoa tulikin. Lauletaan laulusta ensimmäinen säkeistö eli valosäkeistö.

Samalla tavalla käydään läpi eripäivät ja aina kun uusi asia ilmestyy, lauletaan ihmettelyn jälkeen siihen liittyvä säkeistö. Säkeistöt eivät ole niin tarkasti määriteltyjä. Kulje lapsia kuunnelleen eteenpäin. Kerran kuumme on olikin kuu-ukko ja niin siitä laulettiikin.

Huomaa, että kaari kohdassa on hauska miettiä mikä kumma kuvassa oikein on. Voit käännellä sitä ympäri ja tuumia lasten kanssa.

Tähdistä laulaessa voitte laulaa vielä lisäksi Tuiki tuiki tähtösen.

Kun pääsette ihmiseen, niin laulakaa jokaiselle laulu erikseen omalla nimellään. Tämä mikäli porukkaa ei ole aivan kauheasti. Mikäli haluat, voit nopeuttaa laulua laulamalla samassa säkeistössä neljän lapsen / aikuisen nimet.

Kuului sana, kuului sana Matti.

Kuului sana, kuului sana Maija.

Kuului sana, kuului sana Teppo.

Kuului sana, kuului sana Eeva.

Kuuden päivän jälkeen Jumala katseli kaikkea ja ajatteli, että niin on hyvä. Niin hän loi lepopäivän. Lauletaan: ”Kuului sana, kuului sana lepoa.” Tämä säkeistö rauhallisesti ja venytellen.

Kehota lapsia vielä kuuntelemaan levossa tarkasti. Joskus voi nimittäin kuulla hiljaa ollessa asioita mitä ei muuten kuule. Soita tässä kohtaa hieman piilossa soittorasiaa, triangelia, kellopeliä jne.

Niin saatiin maailma valmiiksi seitsemässä päivässä. Lopuksi voidaan vielä laulaa Ken on luonut kukkasen -laulu tai sitten laulaa jokin muu päätöslaulu.

Kommentit