Suojelusenkelihartaus

Aihe: Suojelusenkeli

Sanoma: Jokaisella on oma suojelusenkeli joka pitää huolta silloin kun pelottaa ja kaikilla matkoilla joita kuljetaan. 

Tarvikkeet:

  • 1 x iso vihreä kangas
  • kankaita joista saa puita, vuoria jne. ihan mihin ympäristöön haluat kertomuksen asettaa.
  • 1 x Enkeli
  • 2 x lapsinukkea, itse valitsin tytön ja pojan.
  • 1 x ruskean kankaan poluksi
  • 2 x taloa, omani ovat leikkijunaradan taloja
  • 1 x kori johon voit piilottaa kaikki muut paitsi kankaat.
  • 1 x Jokin kangas millä peität korin
  • Erilaisia materiaaleja jotka voivat kuvat pelkoja, vaarallisia asiota jne. Esim. kiviä, puupalikoita…

Alkuasetelma: kankaat ovat vieressäsi. Samaten peitetty kori jossa on kaikki muut. Vaara-, pelkomateriaalit voivat olla jossain sivulla mistä lasten on mahdollista hyvin ottaa niitä. Kun ovat näkyvillä kutkuttavat mielikuvitus, että miksi ne ovat siinä.

Hartauden kulku:

Aloitetaan kertomalla, että ihan alussa Jumala loi maailman.Asetetaan iso vihreä kangas lattialle.
Ja siellä maailmassa on… puita, vuoria tai tms.Asetetaan ne kankaat vihreälle alustalle jotka olet valinnut kuvaamaan mitä haluat kuvata.
Maailmassa on myös polkujaAsetaan ruskea kangas pitkulaisena kankaan nurkasta nurkkaa.
Maailmassa on myös miehiä ja naisia sekä tyttöjä ja poikiaAsetetaan lähinnä itseäsi olevaan nurkkaan lapsi nuket
Maailmassa on myös taloja joissa voivat asua sinä tai vaikkapa minä. Tässä kertomuksessa talossa asuvat nämä kaksi lasta.Asetetaan talo lapsinukkejen luokse. Kun kerrotaan kuin he asuvat siinä talossa, näytetään lapsinukkeja
Maailmassa on myös taloja joissa voivat asua kaverit, mummi, pappa, mamma taikka vaari. Tai kenties talossa onkin kerhopaikka taikka päiväkoti. Tällä kertaa tämä talo on näiden kahden kahden lapsen kaverin talo.Asetetaan talo polun toiseen päähän. Aina kun jostain puhutaan, osoitetaan rauhallisesti ks. asiaa taikka nukkea.
Kerrotaan kuinka lapset haluaisivat lähteä leikkimään kaverinsa kanssa, mutta heitä pelotti mennä metsän läpi tai minkä ympäristön oletkaan luonut. Kehoitetaan lapsia seuraavaksi miettimään jonkin asian mikä tuntuu pelottavalta taikka vaaralliselta. Tämän jälkeen pyydä jokaista hakemaan jokin tavara materiaaleista mikä kuvaisi sitä pelkoa taikka vaarallista asiaa ja tuomaan sen polun varteenLasten ei tarvitse kertoa sitä asiaa mikä pelottaa. Kun pyydät hakemaan materiaalia ja tuomaan sen niin näytä itse esimerkkiä.
Kun kaikki ovat tuoneet materiaalinsa, kerrotaan kuinka lapset halusivat niin kovasti mennä leikkimään kaverin luokse, että päättivät uskaltaa mennä metsän läpi.Kun ollaan kerrottu. Asetetaan lapset polulle valmiina kulkemaan sitä pitkin. Tämän jälkeen otetaan enkeli mitään sanomatta korista ja kuljetetaan lapset ja enkeli läpi metsän ja polun hiljaisuuden vallitessa ja asetetaan päätteeksi kaikki kaverin talon luokse.
Kerrotaan kuinka lapset tunsivat itsensä jotenkin rohkeammiksi yhtäkkiä ja, että he eivät nähneet mitään vaarallista taikka pelottavaa. Kysytään lapsilta mikä heidän kanssaan polulla kulki. Kerrotaan kuinka lapsi suojeli heidän oma suojelusenkeli. Samalla kerrotaan kuinka meillä jokaisella on oma suojelusenkeli pitämässä meistä huolta erityisesti silloin kun meitä pelottaa taikka jokin juttu tuntuu vaaralliselta. Kerrotaan myös, että enkeli on kokoajan meidän jokaisen seurassa, vaikkakin heitä ei näy, pitämässä meistä huolta.Kun kysytään, otetaan enkeli käteen.
Lopuksi voidaan laulaa jokin enkelilaulu. Itse pidän laulusta Enkeleiden kanssa. Löytyy lasten virsikirjasta. 

 

Kommentit