Musiikkiliikuntahartaus: Jeesus parantaa halvaantuneen

Tämä hartaus on musiikkiliikunnallinen kertomus siitä kuinka Jeesus paransi halvaantuneen.

Idea: Ystävyys ja suvaitsevaisuus

Tarvikkeet: Mahdollisesti säestyssoitin, minkä pystyt ottamaan matkalle mukaan. Esim. kitara taikka kantele. Suosittelen ukulelea 🙂 Ilmankin pärjää mainiosti.

Laulu: Ystävät kulkee. Laulun nuotit löytyvät .pdf-tiedostona seuraavasta linkistä: Ystävät kulkee 

Voit myös kuunnella laulun tämän linkin takaata löytyvän postauksen videosta. Sanoja on vain muutettu hartauteen sopivaksi. Tästä postaukseen

 Hartaudenkulku:

Opetetaan ensin laulu aloituspaikoilla

Tämän jälkeen voidaan kysyä onko kukaan leikkinyt seuraa johtajaa leikkiä.
Kertaa kuitenkin miten leikkiä aletaan vaikka kaikki olisivatkin leikkineet ennen.
Tämän jälkeen ryhdy johtajaksi ja käykää laulaen matkaan jonomuodostelmassa.

Kävelkää reippaasti laulun tahdissa eteenpäin kiemurrellen. Voitte myös välillä esim. hiipiä, pomppia…

Pysäytä jono ja kerro, että kerran oli matkalla viisi ystävää. Yksi heistä kuitenkin matkasi paareilla. Kysele jos joku tietää mitkä on paarit. Paareilla matkustava ystävä ei pystynyt liikuttamaan käsiään tai jalkojaan. Muut neljä halusivat auttaa häntä, mutta eivät tienneet kuinka. Tässä kohtaa voitte vaikka raapia päätänne.
Kerro kuinka heidän korviinsa kantautui tieto, että kaupunkiin oli saapunut mies joka pystyi parantamaan pelkällä sanalla tai kosketuksella.

Lähtekää kiireesti tuon miehen luokse.

”Ystävät juoksevat x3 eteenpäin.”

Menkää kiireesti ja vie jono piiriksi.

”O- ou!” Pysähdys. ”Nyt tuli ystäville pulma. Koko talo oli niin täynnä, että osa ihmisistä joutui olemaan ulkona.”

Miettikää rapsutellen päätä.

Napsaus. ”Eräs ystävistä sai idean. He hän voisivat kiivetä katolle”

”Ystävät kiipeää x3 Ylöspäin.” Nostelkaa jalkoja korkealle ja kiivetkää paikoillanne.

Istahtakaa piiriin katolle.

”Katolla ystävät rupesivat tekemään reikää kattoon.” Kaivakaa  piirin keskelle reikää.

Käykää makaamaan lattialle niin, että jalat sojottaa piirin keskelle. Olkaa kuin se rampa joka ei pystynyt liikuttamaan kuin päätään jonkin verran.

”Ystävät lähtivät laskemaan paareilla miestä. Ensin hän ei nähnyt muuta kuin reiän katossa. Pian alkoi näkyä ihmisten päitä, sen jälkeen käsiä ja lopuksi vielä jalkoja. Ihmiset olivat jo hyvän aikaa seuranneet kuinka katosta alkoi ropistaa hiekkaa ja katon murusia.

Siitä reiästä laskettua miestä katsoi nyt Jeesus. Hän oli juuri se jonka kerrottiin pystyvän parantamaan pelkästään kosketuksella taikka sanalla.” 

”Jeesus katsoi ylös ja alas ja ylös ja jälleen alas paareilla makaavaan mieheen. Hän ajatteli, että tässäpä vasta ihmisiä jotka uskovat, että hän voi parantaa. Niinpä hän sanoi miehelle: Ota vuoteesi ja kävele.”

Nouskaa ensin istumaan. Ihmetelkää kuinka mies pystyi istumaan. Kokeilkaa sormia, käsiä vuoron perään, varpaita, polvia. Kokeilkaa josko jalat kestäisivät seisomista. Keksikää mitä muuta mies voisi kokeillla tehdä (hyppiä, seisoa yhdellä jalalla…)

”Ystävät tulivat niin iloisiksi, että päättivät pistää tanssiksi.”

”Ystävät riemuitsee x3 Yhdessä.”

Tanssahdelkaa jonossa ympäriinsä. Voit helposti viedä koko porukan tanssien jonnekin. Itse vein takaisin alttarin ääreen josta matka alkoi. Tämän jälkeen kerroin, että rukous on myös kiitosta niin kuin tuo ystävien tanssi. Voitte rukoilla teille tutun rukouksen.

Kommentit